Ενοικίαση αυτοκινήτου στα Χανιά - Ενοικίαση αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο των Χανίων

Ενοικίαση αυτοκινήτου στον νομό Χανίων

Χανιά
Χανιά

Τα Χανιά είναι η πρωτεύουσα του νομού Χανίων και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Κρήτης.

Βρίσκεται βορειοδυτικά της Κρήτης και είναι μια πανέμορφη παραλιακή πόλη. Η πόλη των Χανίων είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, με πλούσια ιστορία και αξιοθέατα που τραβάνε την προσοχή ακόμα και των πιο απαιτητικών ταξιδιωτών.

Τα Χανιά είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ελλάδα καθώς συνδυάζει ιστορία και μαγευτική ομορφιά.

Η πόλη των Χανίων αποτελείται από την Παλιά πόλη και την Νέα πόλη. Στην Παλιά πόλη βρίσκεται το Ενετικό λιμάνι και χαρακτηρίζεται ως η “Βενετία της Μεσογείου” καθώς κατά κοινή ομολογία είναι μια από τις ομορφότερες και πιο ρομαντικές πόλεις της Μεσογείου.

Στην Παλιά πόλη των Χανίων, στο κέντρο, βρίσκεται επίσης ο λόφος του Καστελίου αλλά και άλλοι αρχαιολογικοί χώροι οι οποίοι χρονολογούνται από την Μινωική εποχή. Προς τη μεριά της θάλασσας θα δει κανείς τα Βενετσιάνικα νεώρια αλλά και με καραβάκια μπορούν οι επισκέπτες να επισκεφτούν τα βενετσιάνικα κάστρα της Γραμβούσας και των Αγίων Θεοδώρων.

Στη Νέα πόλη των Χανίων βρίσκονται τα καταστήματα της πόλης. Εκεί όμως βρίσκεται και η νυχτερινή ζωή της πόλης των Χανίων. Πολυάριθμα παραδοσιακά ταβερνάκια, εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις των επισκεπτών.

Στην Νέα πόλη βρίσκεται επίσης ο δημοτικός κήπος, ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος και η δημοτική αγορά. Εδώ, όπως και στην Παλιά πόλη, βρίσκονται πλήθος μουσείων (όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Πολεμικό Μουσείο, το Ιστορικό αρχείο Κρήτης κ.α.) αλλά και αρκετές εκκλησίες και μοναστήρια ιδιαίτερης ομορφιάς και ιστορικής αξίας.

Στον Νομό των Χανίων υπάρχουν αρκετά φαράγγια ξεχωριστής ομορφιάς με σημαντικότερο όλων αυτό της Σαμαριάς το οποίο έχει μήκος 16 χιλιόμετρα. Στα Χανιά βρίσκονται επίσης τα Λευκά Όρη τα οποία προσφέρονται για ορειβασία αλλά και πεζοπορία με την ψηλότερη κορυφή να φτάνει στα 2453 μέτρα.

Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νομού είναι το μεσαιωνικό κάστρο, το Φραγκοκάστελο το οποίο φημίζεται για τους Δροσουλίτες, ένα ανεξήγητο φαινόμενο που παρατηρείται κάθε χρόνο στα τέλη της Άνοιξης. Οι Δροσουλίτες, σύμφωνα με την παράδοση, είναι σκιές πολεμιστών (κάποιες φορές πάνω σε άλογα) οι οποίες εμφανίζονται κάθε πρωί. Η περίοδος που εμφανίζονται οι Δροσουλίτες συμπίπτει με την μάχη που έδωσαν κάτοικοι της περιοχής με τούρκους στρατιώτες τον Μάιο του 1828, αν και επιστημονικές μελέτες αποδίδουν το φαινόμενο σε αντικατοπτρισμό ή οφθαλμαπάτη.

Στον νομό Χανίων συναντά κανείς υπέροχα γραφικά και παραδοσιακά χωριά. Μερικά από αυτά είναι ο Ομαλός, η Κίσσαμος, η Χώρα Σφακίων, η Αγία Ρουμέλη κ.α. Πολλά από τα χωριά του νομού Χανιών έχουν διατηρήσει ζωντανές τις παραδόσεις τους φορώντας ακόμα οι άντρες της περιοχής την παραδοσιακή Κρητική ενδυμασία και διατηρώντας την γνήσια κρητική διάλεκτο.

Οι ωραιότερες παραλίες της Κρήτης βρίσκονται στον Νομό Χανίων. Ο Μπάλος, η Γραμβούσα, το Ελαφονήσι, το Κεδρόδασος, τα Φαλάσαρνα, ο Πλατανιάς, η Χρυσή Ακτή και η Γεωργιούπολη είναι κάποιες από αυτές που πραγματικά θυμίζουν παραλίες εξωτικών νησιών.

Νομός Χανίων