Το νησί μας, η Κρήτη

Ενοικίαση αυτοκινήτου στην Κρήτη

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το δεύτερο κατά σειρά στην Μεσόγειο. Η έκτασή της φτάνει στα 8335 τ.χλμ. πράγμα που κάνει τον ταξιδιώτη να μην χάνει ποτέ το ενδιαφέρον του καθ’ όλη την διάρκεια των διακοπών του καθώς είναι ανεξάντλητη.

Το νησί της Κρήτης χωρίζεται σε 4 νομούς. Τον νομό Ηρακλείου, όπου είναι και η πρωτεύουσα του νησιού, τον νομό Χανίων, τον νομό Ρεθύμνου και τον νομό Λασιθίου.

Η Κρήτη συνδυάζει επιβλητικά βουνά (κυριότερα αυτών ο Ψηλορείτης και τα Λευκά Όρη) και υπέροχες κρυστάλλινες θάλασσες με γαλάζια ή ακόμη και πράσινα νερά και λευκή, χρυσή και κόκκινη άμμο! Μαγευτικά τοπία που κερδίζουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Το νησί έχει επίσης πεδιάδες, καταπράσινες πλαγιές, ελαιόδεντρα, αμπελώνες και σπάνιας φύσης βότανα μερικά από τα οποία υπάρχουν μόνο στην Κρήτη.

Αν θέλει κανείς να χαρακτηρίσει την Κρήτη θα έλεγε ότι η Βόρεια πλευρά της είναι η πιο Ευρωπαϊκή, η Νότια Κρήτη είναι η παρθένα Κρήτη, η Δυτική πλευρά της είναι η κοσμοπολίτικη ενώ η Ανατολική Κρήτη είναι το πιο τουριστικό κομμάτι του νησιού. Η Κρήτη από τη μια άκρη μέχρι την άλλη τα συνδυάζει όλα, με κάθε γωνιά της όμως να ξεχειλίζει ιστορία και πολιτισμό.

Σημαντικοί προορισμοί στην Κρήτη είναι το μινωικό Ανάκτορο της Κνωσού και η Φαιστός στον νομό Ηρακλείου, το Ιδαίον Άνδρο στον νομό Ρεθύμνου, το Φραγκοκάστελο στον νομό Χανίων και η Σπιναλόγκα στον νομό Λασιθίου.

Οι θάλασσες της Κρήτης δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα ξακουστές εξωτικές παραλίες. Λίγες μόνο από αυτές είναι η παραλία της Χρυσής, η παραλία του Βάι, η παραλία στο Ελαφονήσι και παραλία της Γραμβούσας και του Μπάλου. Κάποιες οργανωμένες και κάποιες με φυσική, αγνή ομορφιά, προκαλούν να τις εξερευνήσετε.

Τα χωριά της Κρήτης κάνουν πράξη, στον μεγαλύτερο βαθμό, αυτό που φημίζεται ο λαός ολόκληρης της Κρήτης, την φιλοξενία! Οι άνθρωποι στα χωριά υποδέχονται πάντα τον κάθε φιλοξενούμενο, ταξιδιώτη με ρακή, κρασί, παραδοσιακά εδέσματα και αρκετές φορές λύρα και τραγούδι με τις ξακουστές κρητικές μαντινάδες. Σε πολλά από τα χωριά της Κρήτης καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού γίνονται παραδοσιακά γλέντια και είναι καλεσμένοι όλοι να γιορτάσουν όπως γιορτάζουν οι ντόπιοι.

Η Κρήτη είναι ανεξάντλητη και προκαλεί με τις ομορφιές της να την εξερευνήσεις!