Ενοικίαση αυτοκινήτου στο Ηράκλειο - Ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Ενοικίαση αυτοκινήτου στο νομό Ηρακλείου

Κέντρο Ηρακλείου – Η περίφημη “Πλατεία Λιονταριών”

Το Ηράκλειο είναι η πρωτεύουσα της Κρήτης και η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό πόλη της. Το λιμάνι του Ηρακλείου είναι το μεγαλύτερο του νησιού και το αεροδρόμιο της πόλης, “Νίκος Καζαντζάκης“, είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε κίνηση αεροδρόμια της χώρας.

Αρχικά το Ηράκλειο ονομαζόταν “Χάνδαξ” (Χάνδακας) και αργότερα, αφού αγοράσθηκε από τους Ενετούς μετονομάστηκε σε “Κάντια“. Οι Ενετοί ήταν εκείνοι οι οποίοι έκτισαν τείχη γύρω από την πόλη του Ηρακλείου όπου υπάρχουν έως και σήμερα, τα λεγόμενα “Ενετικά Τείχη“. Αρκετά χρόνια αργότερα πολιορκήθηκε από τους Τούρκους, έγινε γνωστή ως “Κάστρο” και έπειτα από πάρα πολλά χρόνια, αφού απελευθερώθηκε, πήρε το σημερινό της όνομα “Ηράκλειο“.

Στο Ηράκλειο βρίσκεται το μεγαλύτερο σε ιστορική αξία, αξιοθέατο της Κρήτης, το παλάτι της Κνωσού ενώ στον νομό Ηρακλείου ανήκει και η Φαιστός, ο δεύτερος σημαντικότερος αρχαιολογικός χώρος στην Κρήτη μετά την Κνωσό. Στον νομό Ηρακλείου βρίσκεται και η Γόρτυνα, εξίσου σημαντικός αρχαιολογικός χώρος, η οποία αποτέλεσε και την πρωτεύουσα της Κρήτης κατά την Ρωμαϊκή εποχή.

Την πόλη του Ηρακλείου, εκτός από τα Ενετικά τείχη που μπορεί κανείς να περπατήσει πάνω σε αυτά, καθώς έχουν φτιαχτεί υπέροχοι κήποι, κοσμούν και άλλα αξιοθέατα όπως η Ενετική Λότζια (το σημερινό Δημαρχείο), η Βασιλική του Αγίου Μάρκου, η πλατεία Λιονταριών με την Κρήνη Μοροζίνι κ.α.

Περπατώντας κανείς στο λιμάνι του Ηρακλείου θα συναντήσει το Ενετικό Φρούριο “Κούλες”, ένα θαλάσσιο φρούριο που κατασκευάστηκε για να προστατεύει το λιμάνι από ξένους εισβολείς. Ξεκινώντας κανείς από το λιμάνι του Ηρακλείου και πηγαίνοντας προς το κέντρο, θα συναντήσει τα πιο αξιόλογα μουσεία του νησιού, όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ιστορικό Μουσείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Μουσείο Μάχης Κρήτης και Εθνικής Αντίστασης, το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου κ.α. Λίγα μόνο λεπτά έξω από την πόλη του Ηρακλείου είναι και ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού.

Στον νομό του Ηρακλείου ανήκει και ένα μεγάλο μέρος του ψηλότερου βουνού της Κρήτης, ο Ψηλορείτης με ύψος που φτάνει τα 2456 μέτρα. Το κυριότερο κομμάτι του ανήκει στον νομό Ρεθύμνου.

Στον νομό Ηρακλείου υπάρχουν επίσης πανέμορφα γραφικά χωριά. Άλλα με απέραντη θέα το Ηράκλειο όπως η Ρογδιά, άλλα με φυσική ομορφιά και πολιτιστική κληρονομιά όπως π.χ. η Φόδελε, το χωριό του ζωγράφου Δομίνικου Θεοτοκόπουλου (Ελ Γκρέκο) καθώς επίσης και βραβευμένα χωριά όπως οι Αρχάνες (Ευρωπαϊκό Βραβείο Ανάπλασης Χωριού). Σίγουρα θα θέλει κανείς να επισκεφθεί και το χωριό του Ζαρού, με τις πηγές νερού και το ομώνυμο εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού. Στον Ζαρό θα δείτε και την τεχνητή λίμνη αλλά και το δάσος του Ρούβα, μέρη υπέροχης φυσικής ομορφιάς.

Το Ηράκλειο είναι μια πόλη με υπέροχες και πολυάριθμες εκκλησίες και μονές. Οι πιο γνωστές είναι η εκκλησία του Αγίου Μηνά, του Αγίου Τίτου, η μονή των Σαββαθιανών στο χωριό Ρογδιά κ.α.

Το Ηράκλειο κατά τη διάρκεια όλου του έτους σφύζει από ζωή 24 ώρες το 24ωρο. Το πρωί οι καφετέριες στους πεζόδρομους της πόλης είναι πάντα γεμάτες και το βράδυ πολλές από αυτές δυναμώνοντας την μουσική μετατρέπονται σε μπαράκια για κάθε ηλικία. Εδώ θα βρείτε κάθε είδους μουσική που ικανοποιεί όλα τα γούστα.

Από νωρίς το μεσημέρι έως αργά το βράδυ υπέροχα ουζερί, ταβερνάκια, εστιατόρια λειτουργούν σε κάθε γωνιά και σοκάκι της πόλης του Ηρακλείου και σερβίρουν κάθε είδους κουζίνα.

Ξεχωριστής ομορφιά παραλίες υπάρχουν και στον νομό Ηρακλείου. Λίγες από αυτές είναι η παραλία της Αγίας Πελαγίας, του Λέντα, του Τσούτσουρα, των Καλών Λιμένων, του Αγιοφάραγγου και της Μαύρης Παραλίας. Αξίζει να αναφερθεί και η παραλία των Ματάλων, η περιβόητη παραλία των χίπις όπου τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί Φεστιβάλ ώστε να ξανασμίγουν οι χίπις από όλο τον κόσμο.