Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων στο Λασίθι - Ο Ανατολικότερος Νομός Κρήτης | CarsSpot

Ενοικίαση αυτοκινήτου στον νομό Λασιθίου

Πλάκα Λασίθι

Ο νομός Λασιθίου είναι το ανατολικότερο σημείο της Κρήτης. Είναι ο τελευταίος νομός στην σειρά, σε έκταση και πληθυσμό, νομός της Κρήτης.

Το Οροπέδιο Λασιθίου είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα αφού καταλαμβάνει έκταση 50 τ.χλμ. Εδώ βρίσκονται και οι περίφημοι ανεμόμυλοι, σήμα κατατεθέν του Οροπεδίου. Στο Οροπέδιο Λασιθίου βρίσκεται και το όρος Δίκτη ενώ στη βόρεια πλευρά του βουνού βρίσκεται το Δικταίο Άνδρο, ένα από τα σημαντικότερα διεθνώς σπήλαια. Το Δικταίο Άνδρο είναι μεγάλης μυθολογικής και αρχαιολογικής αξίας καθώς, σύμφωνα με τον μύθο, εκεί η Ρέα γέννησε τον Δία.

Στον νομό Λασιθίου βρίσκονται αρκετές υπερπολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, οι οποίες φιλοξενούν κάθε χρόνο πολλές διασημότητες από όλο τον κόσμο.

Πρωτεύουσα του νομού είναι ο Άγιος Νικόλαος. Ο Άγιος Νικόλαος είναι το σημείο συνάντησης όλων των κατοίκων του νομού καθώς εδώ χτυπά η καρδιά της διασκέδασης. Η πόλη έχει κτιστεί γύρω από την περίφημη λίμνη της Βουλισμένης. Όλα τα μαγαζιά, οι καφετέριες, τα μπαράκια, τα ταβερνάκια κτλ είναι κτισμένα γύρω από την λίμνη κάνοντας έτσι το τοπίο μαγικό.

Η πόλη του Αγίου Νικολάου διαθέτει αξιοπρεπέστατα μουσεία όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Λαογραφικό Μουσείο και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ενώ επίσης υπάρχουν πανέμορφες εκκλησίες και μονές με σημαντική ιστορική και θρησκευτική αξία.

Η μεγαλύτερη πόλη του νομού Λασιθίου είναι η Ιεράπετρα. Στον ίδιο νομό ανήκει και η Σητεία, η γενέτειρα του Βιτσέντζου Κορνάρου, η οποία με το λιμάνι της ενώνει την Κρήτη με τα Δωδεκάνησα.

Στον νομό Λασιθίου ανήκει και το νησί της Σπιναλόνγκας ή αλλιώς “Το Νησί των δακρύων” που επιβάλλεται να επισκεφθεί κανείς όταν θα βρεθεί στην Κρήτη.

Η Ελούντα ανήκει και αυτή στον νομό Λασιθίου, βρίσκεται πολύ κοντά στον Άγιο Νικόλαο και είναι το πιο κοσμοπολίτικο σημείο του νομού. Εδώ κατά την διάρκεια του καλοκαιριού περνούν τις διακοπές τους οι διασημότεροι άνθρωποι στον κόσμο.

Στον νομό Λασιθίου βρίσκονται υπέροχες παραλίες, άλλες ερημικές και άλλες οργανωμένες, όλες όμως με κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά. Μερικές από αυτές είναι το μοναδικό φοινικόδασος της Ευρώπης Βάι, το ηφαιστειογενές νησάκι της Χρυσής (ή Γαϊδουρονήσι), η παραλία του Ίστρου, η παραλία της Κολοκύθας, η παραλία της Αγίας Φωτιάς και η παραλία του Ίτανου.

Σπιναλόνγκα – Νομός Λασιθίου
Άγιος Νικόλαος – Νομός Λασιθίου