Ενοικίαση αυτοκινήτου στον νομό Ρεθύμνου

Ενοικίαση αυτοκινήτου στον νομό Ρεθύμνου

Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο είναι η πρωτεύουσα του Νομού Ρεθύμνου και η τρίτη σε μέγεθος πόλη της Κρήτης. Το καλοκαίρι το Ρέθυμνο κατακλύζεται από τουρίστες ενώ τον χειμώνα οι 2500 και πλέον φοιτητές δίνοντας έτσι στην πόλη ζωντάνια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης του Ρεθύμνου είναι το κάστρο της Φορτέτζας. Το κάστρο χτίστηκε από τους Ενετούς για να προστατεύσουν την θαλάσσια πλευρά της πόλης.

Κάτω από το Βενετσιάνικο κάστρο ξεδιπλώνεται η Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου με τα γραφικά σοκάκια και τα πανέμορφα αναπαλαιωμένα σπίτια κάνοντας την ατμόσφαιρα ιδιαίτερα ρομαντική. Η κρήνη του Ριμόντι, η Λότζια, τα τζαμιά, οι μιναρέδες (απομεινάρια κατακτητών) και η μαρίνα του Ρεθύμνου είναι μόνο μερικά από τα αξιοθέατα που αξίζει να δει κανείς μέσα στην πόλη του Ρεθύμνου.

Αξιοσημείωτα είναι και τα μουσεία της πόλης του Ρεθύμνου όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου, το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ρεθύμνου, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, το Παλαιοντολογικό Μουσείο Ρεθύμνου και το Μουσείο Μητροπολιτικού Ναού Ρεθύμνου.

Στην Παλιά πόλη του Ρεθύμνου αλλά και κατά μήκος της παραλιακής χτυπά η καρδιά της πόλης. Ουζερί, ταβερνάκια, καφετέριες και μπαράκια είναι διαθέσιμα μέρα και νύχτα να υποδεχτούν επισκέπτες κάθε ηλικίας.

Ιεροί Ναοί και Μονές είναι πραγματικά στολίδια στην πόλη του Ρεθύμνου χάρη στην αρχιτεκτονική τους αλλά αυτά που δεν πρέπει να παραλείψει να επισκεφθεί κανείς είναι η Μονή Αρκαδίου και η Μονή Πρεβέλης, σύμβολα πατριωτισμού, αυτοθυσίας και ανδρείας.

Στο νομό Ρεθύμνου ανήκει και το μεγαλύτερο κομμάτι του Ψηλορείτη, του ψηλότερου βουνού της Κρήτης με την υψηλότερη κορυφή να φτάνει στα 2456 μέτρα. Το βουνό προσφέρεται για πεζοπορία. Εδώ βρίσκεται και το σπήλαιο και αρχαιολογικός χώρος, το Ιδαίον Άνδρο στο οποίο κατά την Ελληνική μυθολογία ανατράφηκε ο Δίας.

Στον νομό Ρεθύμνου ανήκουν πολυάριθμα παραδοσιακά χωριά προσφέροντας απλόχερα σε κάθε επισκέπτη την φιλοξενία τους μιας και η Κρήτη φημίζεται για αυτήν. Μερικά από αυτά είναι τα Ανώγεια (ίσως το πιο παραδοσιακό χωριό της Κρήτης), η Αξός και το Σπήλι ενώ τουριστικές περιοχές όπως η Αγία Γαλήνη, ο Πλακιάς, η Αργυρούπολη με τους υπέροχους καταρράκτες και το Μπαλί αξίζει να τις γνωρίσει κανείς και να απολαύσει τα κρυστάλλινα νερά των παραλιών τους. Η παραλία της Πρέβελης, με την ομώνυμη μονή, είναι αυτή που ξεχωρίζει για τα πεντακάθαρα νερά της και το φοινικόδασος κατά μήκος του ποταμού διασχίζει την παραλία.